A férfiak védelmében

2013.06.02 21:24

 

Ma a kezembe akadt egy magazin... sármos férfi néz rám a címlapról: valószerűtlenül kék szem, divatosra borzolt frizura, fogpaszta reklám mosoly, amiben benne van a Föld összes pasijának ígérete, miszerint az "én nőm a világ legboldogabb nője"...Csak az nincs odaírva, hogy ideig-óráig, amíg el nem múlik a varázs, ki nem alszik az a fény, el nem tűnik a fogak hófehér csillogása.

Szerelem! Botor dolog, de mégis a legszebb érzés a  világon. Szerintem jobbat még nem találtak ki. Mégis van valami, ami nem az igazi...Most visszanyúlhatnék az ókorba - bár oda inkább nem, ott másról is szóltak a dolgok... inkább a lovagkorba, ahol még a szerelemnek és a nőnek is kultusza volt. Szerelem van, kultusz nincs...Miért? Ja, ez az a kérdés, amire egyébként sosincs válasz... van, de az soha nem kielégítő, szóval nincs.

Elkalandoztam megint. Azt sohasem fogjuk megtudni, hogy hogyan működünk, mi nők. Bár egyesek szerint "nyitott könyv" vagyunk, mások szerint "örök talány". Én azt gondolom, ez az utóbbi megfogalmazás állhat közelebb az igazsághoz, bár kétségtelen, hogy lehet a női viselkedésből szabályokat alkotni. A kivétel pedig mint tudjuk erősíti azokat a szabályokat.

Egy nő attól érzi jól magát egy kapcsolatban, ha szeretik, odafigyelnek rá, tudják, mit akar, mit szeret. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az ágyban mindent megkapjon. Óhhh, csaknem elfelejtettem, hogy pénz is kell ahhoz, hogy egy nő boldog legyen egy párkapcsolatban... tudjon vásárolni. Lételeme a pénzköltés, mindegy milyen kevés, csak költhesse. De mi van akkor, ha ez mégsem elég? Röviden fogalmazok, ahogyan szoktam, GÁZ! A pasik arra vannak kódolva, hogy mindezt megadják a szeretett nőnek. Ezért joggal várhatnak el némi szeretetet, megértést, odaadást, kényeztetést, figyelmet...stb. Sajnos, mi nők, hajlamosak vagyunk arra, hogy az idő múlásával ezeket a dolgokat nem tartjuk szem előtt, nem figyelünk eléggé. Elmarad a törődés, csökken a másik iránti figyelem...éppen az a kis plusz hal ki az egészből, ami a férfinak a legfontosabb. Mert mi van a "macsó" külső mögött? Érző szív, ami viszont csak igen keveseknek látható. Mi van a menő üzletember álarc mögött? Egy kisfiú lelke, aki szeretetre vágyik, aki lehozná neked a csillagokat is, ha éppen azt  szeretnéd... Van egy rossz hírem, hölgyeim... ezt, itt, mindet el lehet veszíteni, mégpedig nagyon könnyen... Ha nem érzi, hogy ott állsz mögötte, ha nem érzi, hogy támogatod, ha nem érzi, hogy belőled meríthet erőt, ha nem inspirálod mindig az újra, ha nem bíztatod....hanem csak azt érzi, hogy már megint elégedetlen vagy, megint nem figyeltél rá, megint nem elég, amit kaptál, akkor elveszíti mindazt, amiért hite szerint küzdött... Te pedig veszekszel, kiabálsz, elégedetlenkedsz, ahelyett, hogy magadba néznél...(néha tükörbe sem ártana persze)... és szépen lassan TE veszíted el azt, akiről már azt gondoltad nem kell küzdeni érte, mert a tied. Nap, mint nap meg kell tudni újulni, hogy megtartsd, amit szeretni hogy a tied maradjon...

Ide kívánkozik egy régi bölcsesség, ami nőre, férfira egyaránt vonatkozik: nem megszerezni nehéz a másikat, hanem megtartani...