Az én világom

2014.05.10 07:26

Ha meg kell fogalmazni milyen is az én világom, akkor nem vagyok könnyű helyzetben. Ha színt választanék, azt mondanám: tarka. Van benne sok-sok szín: piros, mert lüktető, élettel teli, zsongó, izgő-mozgó. Rózsaszín, mert vannak benne csodás álomképek, amelyek olykor elfedik a szürkeséget vagy a feketeséget. Szürkeségek adják a hétköznapokat, amikor ugyanazt csinálod százszor, százezerszer. A fekete a bajok színe, mindenkinek az életében vannak ilyenek. Ezek picit túlmutatnak a hétköznapok gondjain, nagyobbak, fájóbbak, keserűbbek, nehéz rajtuk túllépni. A sárga és a narancs: amikor feltűnnek, akkor vidámság, életöröm kapcsolódik hozzájuk. A kék – imádom a kék minden árnyalatát – engem megnyugtat, az ég kékjét adja vissza és a végtelenséget. A zöld egy markáns szín, szeretem, mert a természet szépségét jelenti. Menj ki most a mezőre, az erdő szélére és csodálkozz rá arra a világra, ami eléd tárul. Hihetetlen, hogy mennyi árnyalata van ennek a színnek. Szóval ez adja nekem a természet-közeliséget, egyébként meg nyugtatólag hat. Szóval ilyenkor nyugalom van. Ha csak azt veszed, hogy ha kimész a szabadba, te is szabadnak érzed magad, végtelennek és boldognak… Lila, szeretem a lilát is. A „lila köd” érzelmet takar, sokat. Ha leszáll ez a lila köd a szemedre, akkor bizony szerelmes vagy barátocskám! Se nem látsz, se nem hallasz, és nincs ember, akire hallgatnál. Néha felszáll a lila köd, eloszlik, elenyészik. Mi marad? Az olyan szürke, ködös, homályos valami, amiből még sokáig nem látsz ki. Aztán, ha tisztul, akkor jön a fehérség, a valóság felismerése… és majd jönnek a színek is. Csak lásd meg őket!

Örök optimista és bizakodó vagyok. Hiszek a jóságban, a szépségben, s abban, hogy az ember születésétől fogva képes a saját világát megteremteni. Olykor naivnak tűnök, máskor romantikusnak és nem két lábbal a földön járónak… De nekem így jó, így érzem magam jól! Mi lenne velünk, emberekkel, ha mindenki csak a szürkét, a feketét látná? ... Nagyon ebbe az irányba tartunk.

Az én világom szép, még akkor is, ha közben sokszor fekete keveredik bele. Tudom, hogy ott van mellette a sok piros, sárga, narancs és rózsaszín, a lila és a zöld, amelyek élettel telítik meg.

A Te világod milyen? Milyet teremtettél magadnak?