Hová repít a griffmadár?

2014.05.12 07:36

A mesék világának szinte állandó szereplője ez a nagytestű, félelmetes, nem túl szép küllemű, ám segítőkész madár. Húst eszik és kenyeret, de ha elfogy az adag, akkor az emberhúsból kanyarított darabbal is beéri. Persze, mindig csak az oda útról szól a mese, arról, hogy a griff, hogyan repül vissza a fészkébe, nem szól a fáma.

A képzelet világa egy kreatív világ. Amikor elmélyedsz egy kicsit magadban, és hagyod, hogy a képzeleted vigyen, akkor csodás helyekre juthatsz el, a legkülönbözőbb eszközökkel. A griffmadár éppen ilyen. Száll veled, repül veled át a végtelenen, s te meglátod a csodát, amely körülvesz, amelyről sosem gondoltad, hogy létezik.

Vannak állapotok, amelyekben ezek a csodák előhívhatók. Egy kicsit le kell nyugodnod, a fejedben állandóan zakatoló gondolatokat ki kell zárni. Egyszerűen csukd be az ajtót előttük. Dörömbölnek, tudom, minden áron össze akarnak zavarni, de ne hagyd magad! Szükséged van egy kis nyugalomra, egy kis magányra, egy kis csendre. Kívül, belül. Ha ez megvan, akkor tud a képzeleted beindulni, akkor tudsz a csodákkal együtt létezni, szárnyalni, akkor vagy kreatív, akkor él a teremtő erőd.

Hogy hogy kerül ide a griffmadár? Végül is lehet bármi, ami téged repít, vezet, kísér, veled van… Lehetsz akár gyalog is vagy lovagolhatsz álmaid hófehér paripáján, de vezetheted a legjobb autót is, amelyre nagyon vágysz. A lényeg az, hogy haladj, érzékeld ezt a különleges világot, ami akkor, ott csak a tied, nem láthatja senki és nem veheti el senki…

Ebben a világban lehetsz bármi és bárki. S ha ezt el tudod képzelni, bele tudsz lépni abba az állapotba, meg tudod tölteni tartalommal, lépésről, lépésre tudsz haladni, látni, érezni… Akkor majd tudni fogod, mit kell érezned, látnod, hallanod a való életedben, hogy elérd a célodat. Ha a képzeletedben megjelenik, végig éled, akkor megvan a remény arra is, hogy a valóságban is meg tudod tenni, el tudod érni, meg tudod élni.

Mi kell hozzá? Önbizalom és töretlen hit, szeretet az iránt, amit szeretnél elérni… Akarat, hogy elég kitartó is légy ahhoz, hogy megtedd az első lépéseket.

A griffmadár pedig jön, felülhetsz a hátára, elvisz oda, ahová szeretnéd…

Az útnak persze ára van!