Online világ

2014.07.11 07:54

Tudjátok, elég sokat ülök a gép előtt. Na, persze, dolgozom. Meg írok is, meg újabban itt okosodok is, tájékozódom a világ dolgairól. Mostanában ott tartok, hogy a tévét egy hónapja be sem kapcsoltam, még háttérzajnak sem. Nem voltam rá kíváncsi. Igazán a televízió műsoraira sem vagyok kíváncsi. A hírek csak a rossz történésekről szólnak, a világ bajáról, a világ fájdalmáról. Nekem ez olyan, mintha az a lenne a fő cél, hogy megfélemlítsük az embereket, vezessük őket félre és akkor azt teszik, amit mi akarunk, abba az irányba mennek, amerre mi akarjuk, csak azt a hírt hallják meg, amit mi akarunk… A tévé másik világa, az úgynevezett „való világ”, amitől meg borsódzik a hátam, mert megint csak azt a közeget mutatja valóságnak, ahol és ahogyan, személy szerint: ÉN, nem akarok élni. És ez jelenti a szórakozást?! Néhány show műsor és néhány vetélkedő talán még megüti a szintet… Szóval tévét nem! Ja, a gyerkőcök! Hát azok a „mesék”!!! Továbbra is inkább a klasszikusokat választanám, és többet vinném a szabadba őket, szülői szigorral zárnám el a tévét előlük. Tudatosan. Tudom, sok szülő megteszi, sok viszont nem. No, ezt alaposan kiveséztem, nem akartam sem ennyi gondolatot, sem ennyi figyelmet szentelni a tévének. Szép, nagy, modern kütyü, sok pénzért, ezernyi okossággal, csak hát van egy szépséghibája… az, hogy tévé.

De klasszul lehet kapcsolni az online világhoz, mert már van rajta mindenféle kimenet, meg bemenet, meg USB, meg egyéb csatlakozók. Szóval talán mégis csak jó valamire. Lépjünk csak vissza az online világhoz. Azt hiszem, elég sokszor hangsúlyoztam már az emberi kapcsolatokra való hatását, az elszemélytelenedést, az elidegenedést, a kapcsolatok ellaposodását, éppen ezért ezt a témát most mellőzném.

Van az internetnek, a világhálónak azonban egy nagyon-nagyon jó tulajdonsága. Akkora tudást halmozott fel, amekkorát az emberi agy fel sem képes fogni talán. Beletöltötték, töltik, tömik, írják, lapátolják a netre a tudást. Neked csak az a dolgod, hogy megtaláld, elolvasd, magadba szívd mindazt, ami érdekel, amiről többet akarsz tudni. Mindenféle van itt. Persze, akad sok idiótaság is – sokkal találkoztam már, de sokkal több a valódi tudás, a valódi érdekesség. Az internet tényleg ablak a világra. Kinyitod, és olyan helyekre juthatsz el általa virtuálisan, ahová ebben az életedben nem biztos, hogy eljutsz.

Utálom a hírleveleket. Akarva, akaratlanul is sok landol a drótpostás fiókomban. Irtom őket, leiratkozom, némelyikbe azért beleolvasok, és olykor nagyon jó dolgokat találok. Tanfolyamok, érdekes olvasmányok, izgalmas programok sokasága, filléres ajánlatok. Van, amihez még nem érzek kedvet, például ritkán vásárolok a neten. Nekem ez lutri, és különben is, jobban szeretem az árut megtapintani, megszagolni, felpróbálni… stb. Ja, meg ezért el kell menni otthonról, és addig sem ülök a gép előtt. Te hogy vagy ezzel?! Kivételesen ezt nem költői kérdésnek szánom. Kíváncsi vagyok a véleményedre…   

 

Téma: Online világ

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása