Tündérmese

2013.10.11 06:18

Tündérek már pedig vannak. Balga lélek az, aki azt állítja, hogy nincsenek! Azért mert ő nem látja őket, más még láthatja, és különben is, csodák is vannak, sőt sárkányok, varázslók és koboldok, meg törpék is. Ha mondjuk, egy írrel akarnám elhitetni, hogy nincsenek, bizonyára hangos hahotában törne ki és a szemembe vágná, hogy élhetetlen, hitelen és bolond ember vagyok. Ebben a világban inkább csak azt mondanánk, hogy modern... Pedig ha egy picit visszanézünk, akkor rá kell jönnünk, hogy minden, ami az ember elméjében megjelenik, az a valóságban is létezik valahol, mert különben, hogyan is lenne róla fogalma, hogy az milyen.

No, ennyi eszmefuttatás után maradjunk abban, hogy márpedig tündérek és egyéb lények léteznek, embereknek hívjuk őket, csak ők másfélék, mint az átlag. Ki ilyen, ki olyan. Én hiszek az emberek jóságában, szeretetteljes viszonyulásában cselekedetében, még akkor is, ha néha az ellenkezőjével találkozom. Ám talán többet látok olyan embereket, akinek a cselekedetei, szavai, kedvessége, bátorsága példaként állhat mások előtt. Ha eléggé nyitott vagy a világra, tudsz hinni a jóban, akkor Te is megtalálod őket.

Kedves barátommal történt, hogy orvostól orvosig járva sem találták a baját. Nem lehet gyógyítani, ezzel kell élnie, hangzott a diagnózis többszöri vizsgálat után. Kiütések, viszkető pörsenések az arcán! Biztosan van megoldás! Csak keresni kell. Barátom kitartó lévén, nem adta fel. Így aztán, mint a vándor elindult hetedhét országon át a nagyvilágba, hogy megoldást keressen a bajára. A nagyvilág az ismerősök sorát, a drótpostát, a világot átszövő hálót jelentette. Manapság már a világháló jelenti a megoldást a bajokra, vagy legalább is ötleteket ad, merre is menjünk. Megtalálta! Néhány tíz kilométerrel a lakóhelyétől talált egy hölgyet. Orvos és kozmetológus. Hallott róla. Mit veszíthet? Elment hozzá. Az első meglepetés akkor érte, amikor meglátta: idős, kedves hölgy, tele energiával, életerővel, tenni akarással és sok-sok sugárzó szeretettel... Kedves szavak, hosszú beszélgetések, és a bajok forrásának keresése már nem is volt olyan keserű folyamat. Kell ennél több? A második akkor, amikor a gyógyíthatatlannak hitt kiütések, pörsenések néhány hónap alatt végleg eltűntek. S nem csupán ez történt...lassan, de biztosan gyógyulnak a lelken ejtett sebek is... hogy aztán helyre álljon az egyensúly is.

Lelket melengető történet, ahogyan az idős hölgy segít, tesz az emberekért. Azóta több olyan ember is megfordult nála, aki "gyógyíthatatlan, megállíthatatlan" kórral küszködött. Az a mágikus erő, ami ebből az idős hölgyből árad elindította őket a gyógyulás útján. Szeretetnek, megértésnek hívják. 

Ugye, hogy vannak tündérek közöttünk is, csak észre kell őket venni. De csak azok láthatják őket, akik nyitottak a csodákra és a létező szeretetre.