Valami változik

2014.08.24 08:27

Néha az embernek furcsa érzései támadnak. Arra ébred, hogy ma tenni kell valamit, valakinek mondani kell valamit, kinyitni egy ajtót, becsukni egy másikat. Elkezdeni valami újat és befejezni egy régit. A legfurcsább az egészben az, hogy böngészve a neten, éppen egy olyan cikkbe botlasz bele, amely ezekről a dolgokról beszél. Véletlen? Tudjuk, hogy véletlenek nincsenek, minden valamiért történik, mindennek oka van.

Keveset tudok a csillagokról, az asztrológiáról, az okkult tudományokról, de amikor olyasmit olvasok, ami éppen akkor, abban a pillanatban engem is érint valamilyen formában, akkor elgondolkozom a dolgokon. Vajon ebből mi vonatkozik konkrétan rám? Melyik része az, amelyikkel nekem is foglakoznom kell, amelyikkel dolgom van? Talán a múltban vannak olyan események, történések, amelyeket felül kell vizsgálnom, átértékelnem? Belemélyülni megint, keresni, kutakodni benne, mert van ott valami, amit nem értettem meg, nem foglalkoztam vele eléggé, nem fejeztem be, nem zártam le… Vagy egy olyan eseményt, történést, gondolatot kell keresnem, amely a jövőt határozza meg, és köze van a mostani életemhez?

Ilyenkor nagyon sok kérdést lehet feltenni. Talán érdemes is. „Múlt, igazság, teljes egyensúly, értékek” – ezek a szavak kerülnek előtérbe. A cikk szerint most, augusztus utolsó hetében ezzel lesz dolgunk: egyensúlyt kell teremteni az életünkben a múlt homályos részeinek megismerésével, az igazság kiderítésével, az értékek átformálásával… Félelmetesen hangzik, de biztosan van benne igazság. Annak, aki hisz a csillagokban, biztosan. Én néha szkeptikus vagyok, bár az univerzum időről időre bebizonyítja nekem is, hogy jobb lenne, ha néha „elővenném a jobbik eszem” és hallgatnék a végtelenség erejére. Mert az átalakulásokban, változásokban, új dolgok megnyitásában, régiek lezárásában mindig benne van az „erő”, ugyanis hatalmas erő kell ahhoz, hogy ezeket végigvigyük. És benne van a megújulás lehetősége is…

Az biztos, hogy egy ilyen „véletlen” cikk elgondolkoztató. Ideje tenni valamit. Legtöbb esetben az okozza a fejtörést, hogy megtaláljuk azt a dolgot, amit ideje megtenni. Mint a legtöbb dologra az életünkben, ez a válasz is bennünk van, mélyen, legbelül. Minden változás egyfajta belső átalakulással is jár, ennek az okait is legbelül kell keresni.

Még nem tudod, hogy mit és hogyan, de tenni kell valamit, az biztos, el kell indulni valamerre… Azt gondolom, ha az első lépést megtesszük, látni fogjuk a következőt is…