Versengés

2013.06.09 18:21

Látom, micsoda őrült versengés megy nő és nő között, ki néz ki jobban, ki körözi le a másikat. Nem szoktam beszállni ebbe ringbe, nem az én világom a "magam mutogatás" általában szolidan elegáns ruhákat hordok, nadrágot ezer évben egyszer. Az sem az én világom. Nadrágot bárki hordhat. És sajnos, bárki fel is veszi. :-( Megnézem a divatos holmikat, de tudom, mi áll jól, mi az, amit felvehetek a nem hibátlan alakomra. Szóval a ruha, még csak hagyján! A cipőkkel sincs semmi baj, azokból is a klasszikusan elegánsakat kedvelem, nem tipegek gerinctörő sarkakon, azt meghagyom a fiatalabbaknak...már ha végre megtanulnak járni ezekben a mostani lehetetlen cipőkben. Tűsarok, magas talp, aztán meg olyan, mintha a terminátorral keresztezték volna, legalább is eléggé darabossá válik a járásuk. Tudom, egy pasit a legkevésbé sem érdekel a gönc, a cipő, többnyire csak az, ami alatta van...Persze, akadnak kivételek és az jó. :-)

Ennyit a ruhákról. Azt azért álmomban sem gondoltam volna, hogy a nőket is megítélik az autójuk márkája alapján. A pasiknál vannak jól kialakult sztereotípiák erre, látszik ki a nagymenő, ki a "normális" és ki a "balek". Nos, nekem is volt egy eléggé jól ismert márkájú autóm, 20 évig vezettem azt a márkát... most éppen nem, de...!!!! Szóval voltam egy pár találkozóm itt a városban, volt, aki a társkeresőről írt nekem annak idején, volt, aki más fórumokról. Ha nem volt annyi eszem, hogy letegyem az autót valahol messzebb a randevú helyétől, akkor kínos helyzetek álltak elő.

Egyszer az egyik úriember meg is kérdezte tőlem, hogy miért is nem mondtam meg, hogy milyen autóval járok, akkor ő nem is fárasztotta volna magát...túl sok vagyok neki...Nem bántam, két értelmes szót nem tudtunk beszélni. Erről ennyit. A másik esetben csaknem négy órát beszélgettem az úriemberrel, élvezetes volt, értelmes, okos, némi kis zűrzavarral körülötte. Mindenről tudtunk beszélni egy bögre tea mellett. Aztán mégsem lett belőle semmi... bár nem ott tettem le az autómat, elkísért, úriemberhez méltón...éreztem, ott helyben, hogy ebből ezért nem lesz semmi, nem kérdezett, csak következtetéseket vont le, rosszul, de ez már az ő baja. A másik véglettel a közelmúltban szembesültem. Most nem azt a márkát vezetem, eladtam, túl sok volt az emlék, kötődés, kaptam a "verdát". Pár hónapja másik autóval járok, ismert márka, de nem nagy. Találkoztam ma valakivel, akit régebb óta ismerek, ő is engem, de azt nem gondoltam, hogy azért eshetek ki a pixisből, mert most éppen nem egy dögös verdában ülök.

Konklúzió? Háááát igen, a nőknél sem csak az számít mit visel, hol kerek és gömbölyű, vagy hol lapos deszka, számít az is miből száll ki...Bár én azt gondolom, akkor is az az ember vagyok, aki voltam, ugyanúgy szeretem a barátaimat és ők ugyanúgy szeretnek engem... a többi emberrel pedig, akinek nincs a helyén az értékítélete...nekem nincs dolgom.